torsdag, august 18, 2022
HjemGuideDe beste og billigste robotstøvsugerne

De beste og billigste robotstøvsugerne

De beste og billigste robotstøvsugerne

Robotstøvsugere kan uten tvil bidra til å redusere arbeidet som kreves for å holde hjemmet rent. Disse apparatene er designet for å hjelpe automatisk med støvsugingen, plukke opp alt fra støv og smuler til dyrehår – noen kan også moppe. 

Noen robotstøvsugere tilbyr en overflod av funksjoner, inkludert kartlegging, gjenkjenning av gjenstander og med selvtømmende søppelkasser. Slik teknologi høres dyrt ut, men det betyr ikke at det ikke finnes billige robotstøvsugere som kan utføre de nødvendige funksjonene.

De billigere modellene koster gjerne bare et par tusenlapper og fungerer like bra, om ikke bedre enn premiums-designene. Selv om den nyeste teknologien kanskje ikke er tilgjengelig for denne prisgruppen, er det fortsatt noen imponerende funksjoner å se etter. For eksempel finnes det Wi-Fi-kontroll. For å hjelpe deg med å finne det beste for budsjettet ditt, har vi laget en liste over de beste og billigste robotstøvsugerne. Disse finnes til en god pris, samtidig like effektive til rengjøring. I denne artikkelen ser vi på de beste robotstøvsugerne som ikke vil koste skjorta.

Hvilke billige robotstøvsugere er best i test?

Den beste og billige robotstøvsugeren er den rimelige iLife V3s Pro som man kan få tak i for bare rundt 1000 kroner. Det den mangler av funksjoner, kompenserer den utmerket for med sin rengjøring av gulv og tepper. Til tross for at V3s Pro kan beskrives som «lavteknologisk», er V3s Pro utmerket når det gjelder fjerning av kjæledyrhår dersom man kjører den ofte nok. 

Robotstøvsugeren styres via de innebygde knappene eller via fjernkontrollen. Hvis du trenger et veldig grunnleggende vakuum for å få jobben gjort, er iLife V3s Pro et godt valg. Det er et spesielt godt valg hvis du har firbeinte venner: V3s Pro ligger på vår liste over de beste robotstøvsugerne for dyrehår og pels. En ting som noen kanskje vil savne med en slik billig modell er at den ikke har sensor som gjør at den kjører til den treffer noe før den vil snu. Den vil altså dulte borti møbler og vegger mens den rengjør.

Nysgjerrig på mopping? For rundt 1500 kroner får du iLife V5s Pro hybridroboten som vil støvsuge og moppe gulvene dine (men ikke samtidig). Den inkluderer en avtagbar vanntank og mikrofiberpute for å moppe gulvene igjen etter støvsuging. Dersom du heller vil ha mopping alene, er iRobot Braava jet 240 en kompakt robotmopp som bruker engangsputer med rengjøringsmidler for å rengjøre og lyse opp gulvene dine.

Leter du etter noe smartere? For litt over 2000 kroner kan du få en iRobot Roomba 675 som heller ikke har sensor, men som kan kobles til Wi-Fi. Den medfølgende iRobot Home-appen gir deg mer kontroll, og gir nyttige anbefalinger. Altså litt smartere enn iLife V3s Pro, men ikke like smart som de dyrere modellene.

iLife V3s Pro

Den beste og billige robotstøvsugeren totalt sett, iLife V3s Pro, har eksistert i noen år. Det er en av våre toppvalg på grunn av den unike kombinasjonen av utmerket rengjøring av kjæledyrhår og rimelig pris. 

Denne robotstøvsugeren er ikke Wi-Fi-tilkoblet, og har ingen avanserte navigasjonssystemer, noe som betyr at den eneste måten å kontrollere den på er via den medfølgende fjernkontrollen eller knappene på roboten. Hvis du ikke liker internett-tilkoblede hjemmeapparater, er dette robotstøvsugeren for deg. Det tilfeldige rengjøringsmønsteret til V3s Pro betyr at den kan gå glipp av noen få flekker, men hvis du er villig til å holde et øye med den mens den rengjør, er iLife V3s Pro en meget god robotstøvsuger som holder gulvene dine rene.

ILife V3s Pro er spesielt god på bare overflater, for eksempel tregulv og fliser, men fungerer også godt på tynnere tepper. I motsetning til de fleste robotstøvsugere vi har sett, samler den rusk ved hjelp av en 3-tommers sugeåpning i stedet for en penselrulle.

iLife V5s Pro

Vil du ha en billig robotstøvsuger som kan rydde opp kattehår og moppe kjøkkengulvet etterpå? Se ikke lenger enn iLife V5s Pro, en hybridrobot som har en vanntank og mikrofiberputer for veldig lett gulvmopping.  Det er i likhet med V3 Pro en robot som fungerer ved å kjøre nesten tilfeldig mens den dulter borti vegger og andre hindringer, men i vår anmeldelse fant vi ut at den gjorde det forsiktig, og bremset ned like før sammenstøtet. I tillegg utmerker iLife V5s Pro seg når det gjelder å rydde opp etter firbeinte og hårete familiemedlemmer.

I motsetning til noen dyrere hybrider, kan du ikke støvsuge og moppe samtidig. I stedet må du bytte ut søppelkassen mot et vannreservoar og knipse på en mikrofiberpute til robotens underside. Selv om V5s Pros mopping ikke vil la deg kaste din vanlige mopp i søpla for alltid, er dens rengjøring akkurat nok til å gjøre at gulvene ser presentable før selskapet ankommer. Moppingen blir gjort kun med vann, ingen såpe.

iRobot Roomba 675

iRobot Roomba 675 tilbyr noen av de samme funksjonene som selskapets dyrere roboter, men er en mer enklere og billigere modell. Denne WiFi-tilkoblede roboten styres gjennom iRobot Home-appen som gir fancy funksjoner. For eksempel geo-utløste rengjøringsøkter og sesongbaserte rengjøringsanbefalinger. Denne robotstøvsugeren har heller ikke sensor eller avanserte navigasjonssystemer, men klarer likevel å komme seg rundt hindringer og vegger ved å forsiktig treffe dem og deretter velge en ny retning. 

Når robotstøvsugeren merker at et område har for mye smuss eller rusk, snur den rundt og rengjør området grundigere. På denne måten er det en litt smartere robot enn de andre billige alternativene. Roomba 675s eneste svake punkt er kjæledyrhår. På dette punktet er uten tvil iLife V3s Pro et bedre alternativ. Roomba 675 fases ut av iRobot, så hvis du ikke finner den kan du se etter Roomba 694 i stedet som er en svært lik modell.

Andre gode alternativer

Selv om vi allerede har gått gjennom våre absolutt favoritter, er det et par andre robotstøvsugere som også fortjener å bli nevnt. 

Dersom du har et stort hus er Eufy RoboVac G30 Edge et godt alternativ. Den tilbyr grunnleggende kartleggingskapasitet kombinert med en rekke nyttige funksjoner, inkludert automatisk retur-funksjon som vanligvis finnes på dyrere modeller. Skulle G30 Edge gå tom for strøm før jobben er fullført, vil den lade seg opp på dokken og deretter gå tilbake til arbeidet der den sluttet. Dette er et must for større hus, men er ellers ikke nødvendig. Denne modellen er også en av de mest stillegående vi har testet i denne prisklassen, så det er definitivt en fordel. Den største ulempen er at den er dårlig på små partikler og støv, så det vil nok være nødvendig å støvsuge med en vanlig støvsuger med jevne mellomrom.

En annen modell som vi føler at vi bør nevne er Roborock S4 Max. Dette er den modellen på listen som har det mest avanserte navigasjonssystemet, men den er også litt dyrere enn de andre robotstøvsugerne. Når det er sagt er den definitivt fortsatt i den billige prisklassen, og du får god verdi for pengene. Hvis du ønsker kartleggingsfunksjoner som fungerer over flere etasjer, eller en funksjon som automatisk merker når den er på et teppe og justerer rengjøringsrutinen deretter, da vil dette være en fantastisk modell for deg. Dersom du ikke trenger funksjonene som Roborock S4 Max tilbyr, vil en av de billigere alternativene som for eksempel iLife V3s Pro være bedre.

Slik rengjør du et robotstøvsuger

Det høres kanskje ironisk ut å rengjøre et apparat som er laget for at du skal slippe å rengjøre selv, men det er ingen tvil om at dette vil være nødvendig med en hvilken som helst støvsuger, og kanskje spesielt billigere modeller som ikke har selvtømming og andre vedlikeholdsfunksjoner.

Robotstøvsugeren samler stadig opp smuss, støv og kjæledyrhår. Den må derfor inspiseres og rengjøres regelmessig. Søppelkassene er mindre enn du skulle tro, og med noen som holder mindre enn 400 ml, så de trenger tømming etter nesten hver kjøring, med mindre du tilfeldigvis eier en av de dyrere selvtømmingsmodellene! Når du tømmer beholderen, må du kontrollere den roterende børsten samtidig for eventuelt sammenfiltret hår – klipp dette fritt i stedet for å trekke i det. Du må også inspisere og rengjøre filteret av og til for å sjekke at det er i orden. Disse må også byttes ut etter en periode. Noen merker, inkludert Eufy, iLife, Neato og Roborock, vil gi deg et rengjøringsverktøy for å hjelpe deg med regelmessig vedlikehold. 

Hvis du ikke rengjør robotstøvsugeren regelmessig, vil det begynne å påvirke ytelsen. Faktisk vil den kunne slutte å fungere helt og være kontraproduktivt når søppelkassen er full. Smuss vil bli dratt rundt på gulvene dine i stedet for å samles inn. 

Hvordan velge den beste robotstøvsugeren til ditt hjem

Når du skal velge en robotstøvsuger som er best for ditt hjem, er pris åpenbart en bekymring. Selv om prisen er av stor betydning for mange, bør du også vurdere terrenget i hjemmet ditt. Har du stort sett bare gulv eller er det vegg-til-vegg-teppe i alle rom unntatt kjøkkenet? Hva med kjæledyr? Hvor villig er du (eller din familie) til å rydde bort leketøy, sko og hindringer før du setter robotstøvsugeren løs?

En annen vurdering er tilkobling. Vil du bruke en app eller en stemmeassistent som Alexa til å kontrollere støvsugeren, eller foretrekker du en fjernkontroll? Mens Wi-Fi-tilkoblede robotstøvsugere har kommet ned i pris, koster de fortsatt mer enn ikke-tilkoblede.

Helt til slutt vil vi minne om å ikke glemme at uansett hvilken robotstøvsuger du velger, vil den kreve regelmessig vedlikehold for å fortsette og rengjøre effektivt. Lykke til med kjøpet ditt, og med bruken av robotstøvsugeren i de kommende årene.

Legg igjen en kommentar

Skriv inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img

Mest Populær

Nylige Kommentarer