torsdag, august 18, 2022
HjemRobotstøvsugerNeatsvorNeatsvor x520 robotstøvsuger test

Neatsvor x520 robotstøvsuger test

Hvis du er som folk flest synes du støvsuging er et ork i hverdagen. Dørstokkmila for å hente frem den gamle, bråkete kolossen fra boden er rett og slett så lang at mange bare støvsuger en gang i uka – eller mindre! Det er ikke bra med tanke på inneklimaet, og er et av problemene robotstøvsugere prøver å løse for oss. 

Med en robotstøvsuger kan du nemlig overlate mesteparten av jobben til den. Mens du ligger på sofaen kan robotstøvsugeren ta seg av hundehår, støv og brødsmuler. 

I denne testen har vi tatt for oss en av våre favoritter på markedet i dag, nemlig Neatsvor X520. Hvis du vil overlate vaskejobben til en robotstøvsuger uten at det koster mangfoldige tusenlapper, bør du lese videre. 

Neatsvor X520 er en robotstøvsuger i mellomklassen hva pris angår, men imponerer på så mange områder at vi måtte dobbeltsjekke om vi vurderte rett robotstøvsuger. Det gjorde vi, og vi ble ikke mindre imponert av den grunn. 

Robotstøvsugere har kommet langt de siste åra. Sugekraften har blitt bedre og stadig flere modeller kommer også med moppefunksjon. 

Les også: De beste og billigeste robotstøvsugerne. 

Neatsvor er et kinesisk merke som har satset stort på Europa i det siste. Robotstøvsugere fra Neatsvor er fra før godt kjent for god navigasjon i sine robotstøvsugere. 

Neatsvor X520 skiller seg spesielt ut på sugekraft i våre tester, der den gjør det usedvanlig bra. Det er faktisk imponerende hva Neatsvor X520 klarer å plukke med seg. 

Alt i alt er dette en komplett kraftpakke til en rimelig pris. Les videre for å finne ut hvorfor. 

Test av Neatsvor X520

Neatsvor X520 når til topps på en rekke områder i våre tester. Det er en ny generasjon robotstøvsugere og en klar forbedring fra X500. Støvsugeren både ser og føles elegant ut med sitt svarte, minimalistiske utseende. 

Den er spekket med en rekke praktiske ekstrafunksjoner, og som vanlig imponerer Neatsvor også med navigasjonen. Er det en ting du ikke vil ha, så er det en robotstøvsuger som til stadighet setter seg fast under stoler, bordet, teppet eller skapet. 

Les også: Neatsvor x500 test.

Her kan vi ikke annet enn å gi tommel opp for Neatsvor X520, med avansert gyroskopnavigasjon. 

Den lar seg styre av stemme eller i appen, og har en voldsom sugekraft. Alt dette kommer til en meget hyggelig pris.

Neatsvor X520 har god batterikapasitet

Roboten kommer delvis oppladet, men det er anbefalt at du fullader den før første bruk. Det tar rundt fire timer å lade opp batteriet, som har 5200 mAh kapasitet. Med andre ord går ikke Neatsvor x520 tom for strøm med det første. I vår test varte den i hele 180 minutter før den returnerte til basestasjonen sin. 

Skulle det likevel være en storjobb tar Neatsvor x520 seg av ladingen selv, og returnerer til basestasjonen sin når den trenger et måltid fra stikkontakten. Når den er mett og fornøyd fortsetter den der den slapp. 

Les også: Neatsvor x600 test.

For å gjøre dette litt enklere for roboten er det lurt å plassere basestasjonen på et sted med litt god plass. Vi prøvde først på et litt trangt sted ved siden av kjøleskapet, men fant fort ut at den trenger rundt 1 meters plass foran ladestasjonen og 1 meter på siden. Da rullet den også på plass med stil. 

Neatsvor x520 styrer du enten med knappen på toppen, en fjernkontroll, gjennom smarte høyttalere som Google Home, eller i appen. Vi likte appen best av disse alternativene, da den gir deg all informasjonen og funksjonaliteten du trenger på en plass. 

Til enkle instruksjoner som å begynne husvasken eller dra tilbake til laderen fungerer imidlertid Google Home-høyttaleren vi har på kjøkkenet utmerket. Dermed trenger du bokstavelig talt ikke å løfte en finger for å starte husvasken. 

Brukervennlig app

Som vi nevnte over likte vi appen veldig godt. Vi har stiftet bekjentskap med Weback-appen tidligere, for den brukes også av en del andre merker. 

Når du har opprettet brukerkonto guider appen deg gjennom oppsettet. Det hele er unnagjort på kort tid, men du bør passe på at både mobilen og roboten har god Wifi-dekning. 

Det er også verdt å merke seg at Neatsvor x520 bare fungerer med 2,4 GHz, så husk å velge riktig nettverk hvis du har en ruter som også sender på 5 GHz-båndet. Dette heter gjerne noe med 5G, og er en teknologi som gir raskere nett men med dårligere dekning. Med andre ord er ikke dette nødvendig for en robotstøvsuger, og det trekker derfor heller ikke ned i vår test. 

Les også: Robotstøvsuger test.

Når du er ferdig med oppsettet vil Neatsvor x520 kartlegge huset. Du kan følge med på denne prosessen i appen. Herfra kan du også styre alle funksjoner robotstøvsugeren har å by på, enten du skal en tur på butikken, er ute i hagen, eller til og med på ferie. 

Appen lar deg se kart og vaskehistorie, velge kraftnivå, vannmengde ved mopping, sette opp tidsskjema og oppdatere programvaren som sitter i roboten. 

Slik er Neatsvor X520 i bruk

Neatsvor x520 er en robotstøvsuger man skulle tro havner midt på treet, basert på den gode prisen. Men ikke la deg lure her: den har imponerende sugekraft og en rekke funksjoner vi vanligvis bare finner på dyrere toppmodeller. 

Sugekraft i høyklasse

Takket være Nidec-motoren som sitter inne i Neatsvor x520 har den hele 6000 Pa. sugekraft. Det gjør den ikke bare til den kraftigste modellen i sin egen prisklasse; den passerer også flere langt dyrere modeller. 

For å sette dette i perspektiv: det er mer enn dobbelt så mye som allerede populære modeller. Her danker X520 ut både Roborock S6 MaxV og søsteren fra moderselskapet Xiaomi, Mijia 1T. 

I praksis betyr dette en robotstøvsuger som virkelig tar med seg alt av støv, hår, brødsmuler og annet snusk som havner på gulvet. Den gjør en god jobb både med tepper og harde gulv. 

Produsenten markedsfører selvsagt denne sugekraften og lover at Neatsvor x520 kan suge opp metallkuler. Det måtte vi såklart teste – og joda, den tok med seg metallkuler vi hadde liggende fra et gammelt brettspill. 

Ikke veldig støyende

Fordi motoren som sitter i Neatsvor x520 er en såkalt børsteløs motor, har den lang levetid og lager mindre lyd enn en del andre modeller på markedet. Vi målte den aldri til over 64 dB, heller ikke på høyeste kraftnivå. På middels styrke målte vi den til rundt 55 dB. 

Tre styrkenivåer

Neatsvor x520 har tre slike nivåer. Dermed kan du velge styrkenivå selv, enten du ønsker en mer stillegående og forsiktig støvsuger, eller en noe mer aggressiv rengjøring som virkelig henter opp alt fra gulvet. En fordel med å velge de to laveste nivåene er også lenger batteritid før Neatsvor x520 returnerer til basen sin. 

Eco-modusen er kanskje stillegående, men den gjør fortsatt en imponerende jobb med støv og hår på harde gulv. Er det mye smuss eller hår fra f.eks. kjæledyr på gulvet gjør den seg bra på Normal-modus. På gulvteppene ordner Turbo-modusen opp med det meste av støv og partikler som samler seg opp. 

Børstene

Neatsvor X520 har to sidebørster som dytter smuss og skitt inn mot midten, der støvsugeren sitter. 

Børstene gjorde seg også bemerket da vi noterte oss at de ikke henger seg lett opp i lange hår fra kjæledyr, noe en del andre modeller på markedet sliter med. De fungerte også bra til å hente med seg smuss som hadde samlet seg langs lister og vegger. 

Navigasjon

Neatsvor X520 benytter gyroskop for å navigere. Dette er et slags digitalt kompass som robotstøvsugeren navigerer med. Det fungerer helt fint, og roboten returnerer sjelden til steder den allerede har vært. Det gjør vaskerunden mer effektiv og rask når navigasjonen gjør en god jobb. 

X520 har også flere sensorer som hjelper den med å unngå kollisjoner med objekter. Den har også kantsensor slik at den ikke kjører utfor trappa, og den dunker heller ikke bort i vegger og kanter i vår test. 

Her kommer også likevel en av få sider med X520 som minner oss på at dette ikke er en toppmodell. Den kan huske rutene for å finne beste vei dit den skal, men du kan ikke lagre kartet eller manipulere det, slik du gjerne kan med toppmodeller som for eksempel Neatsvor X60. 

X520 setter heller ikke spesielt stor pris på kjæledyr i rommet når den skal vaske. Nysgjerrige dyr kan fort lage krøll for roboten, som også blir forvirret av bevegelsene i rommet. 

Den kommer seg over hindringer på opptil 1,5 centimeter, så middels tykke tepper og lave terskler klarer den fint. Har du tykke tepper eller høye terskler kan det hende du må gi den litt hjelp for å komme seg over kanten. 

Filter og støvbeholder

Neatsvor X520 sin filtrering fungerer overraskende godt. Her går støv gjennom tre filtre, hvor HEPA-filteret sørger for å fjerne de minste partiklene som man ikke ønsker i inneluften. 

Støvbeholderen har hele 6 dl. kapasitet, noe som er godt over gjennomsnittet i denne prisklassen. Det holder lenge til flere runder i en middels stor leilighet, avhengig av hvor mye støv eller smuss det er på gulvet. Når den er full kan du enkelt tømme beholderen. 

Design og utforming

Neatsvor X520 har et slankt og lekkert utseende. Det gjør også at den kommer til der andre robotstøvsugere må gi tapt. Med en diameter på 33 centimeter og en høyde på 5,7 cm, kommer den seg under de fleste møbler og senger – steder der støv gjerne samler seg opp. 

Utseendemessig er robotstøvsugeren kanskje ingen vågal utfordrer, men så skal den jo gjerne være et lite påtrengende innslag i hjemmet også. Neatsvor X520 har et minimalistisk utseende i svart med Neatsvor-logoen på toppen. 

Moppefunksjon

I likhet med stadig flere modeller på markedet har også Neatsvor X520 en moppefunksjon. Med en vanntank på 3,5 dl. har den dessuten en av de største i sin prisklasse, slik at du slipper å fylle den mange ganger. 

Selve moppen er av mikrofiber, som bidrar til å løsne smuss og flekker på gulvet. Resultatene er faktisk ganske gode, men slår ikke en grundig vask med vanlig mopp. I vår test tok den seg av både kaffeflekker og lettere matrester som hadde havnet på kjøkkengulvet. Er gulvet skikkelig møkkete ville vi likevel funnet frem en vanlig mopp. 

At de kan erstatte vanlig gulvvask er uansett noe vi har til gode å se hos en robotstøvsuger, så i denne produktkategorien får X520 uansett tommel opp for moppen – til hverdagsvask. 

Konklusjon: vår test av Neatsvor X520

Hvis du er ute etter en effektiv robotstøvsuger med meget høy sugekraft er Neatsvor X520 definitivt et knallkjøp. At du betaler for en mellomklasse-maskin spekket med funksjoner du ofte bare finner på toppmodeller er også et stort pluss. Riktignok får du ikke like god kontroll over kart og områder som på de dyrere toppmodellene, men hvis dette ikke er avgjørende for deg, er X520 både rimeligere – og i enkelte tilfeller bedre enn de dyrere alternativene. 

Den er både stillegående og energieffektiv, med et stort batteri som holder lenge mellom hver lading. X520 støtter smarte funksjoner som gjør hverdagen enklere, slik som Google Home. 

Robotstøvsugere som finnes på markedet i dag kan kanskje ikke hamle opp med en skikkelig, manuell gulvvask, men det er heller ikke meningen. Moppefunksjonen fungerer derfor utmerket som daglig vedlikehold av gulvet, slik at den grundige vasken for hånd tar mye kortere tid. Den holder også gulvet fritt for smuss, hundehår og smuler. 

Fordeler med Neatsvor X520

  • Kraftig: Neatsvor X520 har høy sugekraft og er blant de beste på markedet, og danker ut flere toppmodeller som koster opptil tre ganger så mye. 
  • Verdi for pengene: I tillegg til den høye ytelsen får du flere ekstrafunksjoner som gjør at du får meget god verdi for pengene. 
  • Brukervennlig: Du kan styre Neatsvor X520 fra hvor som helst, enten du er på jobb, butikken eller på ferie. Du kan også bruke smarthøyttalere som Google Home, fjernkontroll, eller den meget brukervennlige og funksjonsrike appen. 
  • Stillegående: Til tross for at dette er en meget kraftig støvsuger bruker den en ny generasjon motor. I vår test målte vi den til 55 dB, som er mindre enn de fleste vanlige støvsugere på markedet. 
  • Flerfunksjonell: Neatsvor X520 kan mer enn bare å støvsuge. Den kan også moppe og vaske gulvene dine, slik at du sparer mye tid på husvask i hverdagen. 
  • God navigasjon: X520 bruker avansert gyroskopnavigering og sensorer som lar den unngå hindringer, møbler eller kanter den kan falle ned fra, slik som i trapper. Den gode navigasjonen gjør også at vaskingen blir mer effektiv, som sparer både tid og strøm. 

Her får du rett og slett valuta for pengene.

Legg igjen en kommentar

Skriv inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img

Mest Populær

Nylige Kommentarer