torsdag, august 18, 2022
HjemRobotstøvsugerRoborockRoborock S6 MaxV test

Roborock S6 MaxV test

På en rekke områder er Roborock S6 MaxV best i klassen – og selv om den ikke er blant de billigste, bør den stå høyt på lista hvis du ønsker en robotstøvsuger med smarte funksjoner, som også kan vaske gulvene dine.  

Det er ingen tvil om at robotstøvsugere for alvor har begynt å innta norske hjem.

For de av oss som er mer enn komfortable nok med en støvsuger som «tenker» selv, har de rett og slett gjort hverdagen enklere. 

Ønsker du å sammenligne modeller? Sjekk ut Guidesiden sin robotstøvsuger test

Men hittil har det vært langt mellom modellene som gjør en god jobb uten at den stikker av med sokker og småting. De fleste tar seg heller ikke av gulvvasken også! 

Det gjør derimot Roborock sin nye modell, Roborock S6 MaxV. 

Les også: Roborock s6 Pure test  

Du får det du betaler for

Om du rett og slett vil overlate hele gulvet til Roborock, kan du altså det. Det burde man også kunne forvente til denne prisen, og med Roborock S6 MaxV får du stort sett det du betaler for og litt til. 

Men hvor bra fungerer det, egentlig? 

Først må det understrekes at det er lenge siden robotstøvsugere har vært kule.

For de av oss som er vant til å ha slike stående har de ganske enkelt blitt en del av husholdningen. Vi må dog innrømme at spenningen var stor da vi slo på Roborock S6 MaxV første gang. 

Roborock S6 MaxV Holder det den lover 

Vi begynner med det viktigste først: hvor godt fungerer Roborock S6 MaxV?

Det som gjerne skiller disse robotstøvsugerne, utenom evnen til å gjøre rent der den kjører, er hvor god de er på å finne frem i huset. Her stikker Roborock S6 MaxV seg ut. 

Det handler både om den innebygde intelligensen og at den er overraskende enkel i bruk. 

Takket være to kameraer finner den raskt veien rundt i rommet når du kartlegger omgivelsene. 

Finner den en hindring – f.eks. en krakk eller et bord – markerer den disse på kartet sitt og tar et bilde for å dokumentere hva den støtte på.

At appen i tillegg bruker kunstig intelligens for å identifisere hva objektet er, gjør det hele ekstra imponerende. Og den har rett, nesten hver gang. 

Selve støvsugeren har fem styrkeinnstillinger. Av disse havnet vi som regel på «balansert», som er midt på treet hva bråk og sugestyrke angår. 

På denne innstillingen taklet Roborock S6 MaxV de fleste utfordringer som en lek. 

Perfekt resultat

Gulvet ble rett og slett skinnende rent, men da vi lot den prøve seg i et hjem med kjæledyr måtte vi også skru opp styrken litt for å ta alt av hår på gulvet. 

Lydnivået avhenger selvsagt av styrken du setter den på. På de lavere innstillingene minner det om en svak hårføner. 

Kjører du den opp på full guffe må du imidlertid regne med litt støy som er hørbar i store deler av leiligheten. 

Det er fortsatt mindre enn en vanlig støvsuger, og neppe så ille at det vekker naboen. 

Med en lydmåler havnet vi på 67 dB i balansert modus. 

Dersom du har terskler i huset er det også godt å vite at Roborock S6 MaxV hamler opp med det meste. Riktignok etter en del forsøk, dersom terskelen ikke er helt robotvennlig, men i alle våre tester kom den seg til neste rom etter et par forsøk. 

Bra batteri – Roborock S6 Mav V lader seg selv

Vi ble også imponert av Roborock S6 MaxV sin evne til å navigere rundt i rommet. Det går ikke tregt heller, i motsetning til en del andre støvsugere på markedet, og den tok seg av 20 kvadratmeter på rundt 30 minutter. 

På denne tiden røk det med 20% batterikapasitet – og det er et respektabelt resultat – spesielt siden Roborock S6 MaxV kjører tilbake til laderen sin selv når den blir sulten på mer strøm. 

Derfor finner du neppe din lille robotvenn stående strømtom midt på stuegulvet. 

Batterikapasiteten på 5200mAh gir dessuten opptil tre timers drift på en enkelt oppladning i stillegående modus. 

På balansert modus fikk vi nesten to timer ut av Roborock S6 MaxV før den tok turen tilbake til ladestasjonen med 20% strøm igjen. 

Dette ser også ut til å være den magiske grensa for når Roborock S6 MaxV ikke orker mer, for den ville ikke ta en ny runde før den hadde fått seg et måltid ved stikkontakten. 

Batteriet danker faktisk ut dyrere modeller fra Roomba, slik som iRobot i7+, som ikke orker mer enn en times jobb før den gir opp. 

Skal du ha noe stort bedre enn Roborock S6 MaxV hva batteritid angår må du også legge på rundt 700 kroner i prisen for en Deebot Ozmo T8 AIVI. 

Denne er til gjengjeld også vanskeligere i bruk, og kapasiteten på Roborock S6 MaxV er fortsatt blant de beste i klassen. 

Kan mer enn å bare støvsuge

Roborock har gjort seg kjent med støvsugere som også kan vaske gulvet. Derfor er den naturligvis utstyrt med vanntank og mopp. 

Vannmengden styrer Roborock S6 MaxV selv etter at du har satt den opp. Har du for eksempel et gulv du vil bruke lite vann på stiller du dette inn i appen, mens mer skittene gulv som tåler vann bra, kan få en større dose.

Flekker på gulvet måtte bokstavelig talt bøye seg i støvet i møte med  Roborock S6 MaxV, i nesten alle testene vi gjorde. 

Det at du slipper både støvsuging og gulvvask, er en av styrkene til Roborock. 

Roborock anbefaler at du støvsuger gulvet minst tre ganger, før du kjører moppen, slik at det ikke bygger seg opp for mye skitt og smuss på den. 

For å slå på moppemodus må du fylle vanntanken og fukte moppestykket, før du fester det på. Når alt er gjort riktig sier Roborock S6 MaxV i fra om at den er i moppemodus. 

På vanntanken advares det mot å bruke vaskemidler i vannet. Roborock S6 MaxV er ment til å brukes med rent vann, og vaskemidler kan derfor skade roboten. 

Funksjonsrik app

Appen gjør det mulig å legge inn både flere rom og etasjer. 

Her kan du sette opp rekkefølgen på rom, moppens vannbruk og soner der den ikke skal vaske.

Sistnevnte funksjon er kjekk hvis du har tepper, for selv om Roborock S6 MaxV kan gjenkjenne tepper på egenhånd, stopper det den ikke fra å vaske teppene dine. 

Dette kunne gjerne gått automatisk, men det blir uansett flisespikkeri etter vår mening. 

Har du et rom med både hardt gulv og tepper kreves det riktignok litt finjusteringer på kartet for at Roborock S6 MaxV skal vaske hele gulvet samtidig som den unngår teppet, men heldigvis trenger dette bare å settes opp én gang. Når du først har fått det til husker den hvor teppet ditt er. 

Noe som derimot går automatisk, er styrken den bruker for støvsuging av tepper. Med teppemodus påslått øker den automatiske styrken når den kommer til teppet. Dette er nok en finesse som gjør at Roborock S6 MaxV skiller seg ut fra andre modeller i samme prisklasse. 

Teknologien i Roborock S6 MaxV 

Roborock S6 MaxV passerte som tidligere nevnt rengjøringstestene med glans. Den intelligente Qualcomm APQ8053-brikka tar seg av den kunstige intelligensen, men også Wifi og Bluetooth. 

En bedre chip kunne muligens ha gitt enda bedre kartlegging og navigering. Takket være de to kameraene og LiDar-funksjonaliteten merket vi lite problemer underveis. 

Selv små gjenstander på gulvet var null problem for Roborock S6 MaxV, og vi vil faktisk driste oss til å påstå at den er best i klassen her. 

Hvis du er den stolte eier av en robotstøvsuger fra før, har du kanskje erfart at disse kan være sultne på både småleker, sokker, ledninger og annet rusk som havner på gulvet. 

RoboRock tok denne utfordringen på strak arm – og vi slapp nok et sokkespisende monster i huset.

Roborock hevder den kan gjenkjenne og unngå gjenstander ned mot 5 cm bredde og 3 cm høyde. Det tror vi på etter å ha testet de tidligere nevnte lekene, men også ting som ledninger og sokker.

Mye av æren her må igjen gå til modellens to kameraer, som også skiller seg ut fra de fleste andre robotstøvsugere på markedet, ved at de peker fremover og ikke oppover. At ikke flere produsenter har tenkt på dette før er et mysterium. 

Første oppsett

Når du får en ny Roborock S6 MaxV i hus må den settes opp. Det følger ikke med fjernkontroll, så det er appen som gjelder. Denne finnes både i Apple App Store og Google Play. 

Når du har lastet ned appen og laget en konto, skrur du på støvsugeren, før du følger instruksjonene i appen. 

Etter noen tastetrykk og litt knappetrykking på Roborock S6 MaxV var den koblet til Wifi og klar til bruk. 

Smarte funksjoner

Etter hvert som hjemmene våres blir stadig smartere, har muligheten til å koble duppedingser og apparater opp mot systemer som Google Home, blitt stadig vanligere. 

Roborock løser dette gjennom sin egenutviklede app, og tilkoblingen til Google Home var lekende enkel. 

Dermed kan du be den om å gyve løs på gulvet med en enkel kommando til smarthøytaleren fra Google.

Vi må innrømme at det føles litt ut som science fiction når vi gjør dette. På en annen side er det også slike småting som får oss til å trekke på smilebåndet når tiden er inne for husvask. 

Privatlivet skal være ivaretatt

Hver gang en ny smart enhet får innpass hos oss er det med en viss skepsis at vi leser personvernbetingelsene. Man vet jo aldri, og med to kameraer som kjører rundt og knipser bilder leste vi den litt ekstra nøye denne gangen. 

Roborock forsikrer oss om at bildene som blir tatt håndteres og behandles på selve enheten og aldri i skyen. De blir ikke kopiert, duplisert eller sendt ut for å analyseres. 

Bildene blir dessuten slettet umiddelbart etter at Roborock S6 MaxV har identifisert hva objektet er. 

Vedlikehold

Alle robotstøvsugere har behov for litt vedlikehold, men vi ble likevel positivt overrasket over Roborock S6 MaxV. Den kan riktignok ikke tømme seg selv, men det skal mye til før du må rense børsten og støvbeholderen. Roborock anbefaler at dette gjøres en gang i uka. Har du kjæledyr kan det hende den må tømmes litt oftere. Det vaskbare filteret bør renses annenhver uke.

Roborock S6 MaxV slår likevel de fleste konkurrentene på vedlikehold, for de fleste modeller krever tømming etter hver runde. 

I appen får du en kjekk oversikt som viser deg når hovedbørsten, filteret og sidebørsten må byttes ut. Her får du også vite om sensorene trenger en vask. 

Roborock S6 MaxV – Pris og konklusjon

Roborock er langt fra det billigste alternativet på markedet. I skrivende stund er den tilgjengelig for 4729,- kroner flere steder. 

Sammenlignet med andre, dyrere modeller, gjør den likevel god figur. Takket være doble frontkameraer og respektabel batteritid. 

De smarte funksjonene gjør oppsett med f.eks. Google Home til en lek. 

Selve rengjøringen er også effektiv. 

Under vår test holdt gulvet seg stort sett skinnende rent. Selv om den kunne møte på problemer med de aller vanskeligste flekkene. Roborock S6 MaxV hamlet den opp med både hår, skitt og smuss med stil. 

At den i tillegg har såpass bra objektdeteksjon er et stort pluss. Den kjenner igjen det meste den møter på. 

Roborock sin toppmodell

Roborock S6 MaxV bærer tydelig preg av å være produsentens toppmodell.

Du gjør ikke mange kompromisser på kvaliteten her, men er det utelukkende pris som avgjør kan Roborock S6 MaxV bli litt dyr, synes vi.

For pengene får du likevel mye. Skulle vi valgt en robotstøvsuger selv, hadde vi nok gått for denne. Rett og slett fordi du får den beste helheten med Roborock sin toppmodell.  

Er lavest mulig pris det viktigste argumentet er kanskje ikke tiden inne for en robotstøvsuger hos deg helt enda.

De billigere modellene kan etter vår erfaring føre til mer krøll i hverdagen, ikke mindre. 

Teknologien har heller ikke kommet så langt at du aldri trenger å vaske huset manuelt igjen – selv ikke med en toppmodell – men du trenger neppe å hente frem den gammeldagse støvsugeren så ofte hvis du går for prima vare – og i den kategorien troner Roborock S6 MaxV. 

Legg igjen en kommentar

Skriv inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img

Mest Populær

Nylige Kommentarer